Utekli z pasťáku a kradli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Utekli z pasťáku a kradli

Výtečníci ukradli vůz značky Robur.
Výtečníci ukradli vůz značky Robur. (Ilustrační foto ara)

Ve městě automobilů Mladé Boleslavi skončil v říjnu 1967 útěk dvou chovanců (oba 16) Domu výchovy mládeže v Hostinném na Trutnovsku. Výtečníci se během své eskapády pohybovali po řadě míst Čech – kradli.

V Trutnově se pobertové vloupali do nákladního automobilu, kterým odjeli do Mladé Boleslavi. Vnikli i do objektu spotřebního družstva Jednota, odkud si odnesli peníze, cigarety a potraviny v celkové hodnotě 2500 korun. Ještě téže noci v objektu okresní správy spojů ukradli jiné nákladní auto, kterým se přesunuli do Kolína.

Podle zprávy deníku Rudé právo z 21. října uvedeného roku měli na svědomí také ukradený vůz značky Robur, který si udělali »výlet« také do Kolína. Tam ho nechali stát a zmizeli. Výčet lumpáren těchto dlouhoprstých mladíků tím ovšem nekončí. Na svém útěku ještě vykradli kuchyni v Liběchově na Mělnicku a kancelář jednoho podniku v Poděbradech na Nymbursku. Teprve v Mladé Boleslavi jejich řádění ukončila akce bývalé Veřejné bezpečnosti. Oba čekal návrat do pasťáku v Hostinném a pak soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.