Pomsta na policejním komisařství | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pomsta na policejním komisařství

Ženě se povedlo vylákat oblečení pod záminkou, že je svobodná matka.
Ženě se povedlo vylákat oblečení pod záminkou, že je svobodná matka. (Ilustrační foto ara)

Pod titulkem Pomsta na policejním komisařství přinesl dne 29. prosince 1922 deník Československá republika zprávu o poněkud kuriózním případu. Vše začalo tím, že služka Hermína P. nechala tři dny předtím zatknout jistého Karla J. (27).

Oba byli bez bytu i bez zaměstnání. Důvodem k zatčení byl podle Hermíny P. fakt, že jí Karel J. na Staroměstském náměstí vyhrožoval, když mu odmítla vrátit 20 korun, které jí zapůjčil na nocleh. Hrozil jí tím, že jí rozřeže šaty a že se jí pomstí. Šaty jí nakonec nerozřezal, ale hrozbu pomstou Karel skutečně splnil.

A to přímo na policejním komisařství, kde prozradil, že se Hermína P. vydávala za údajnou matku jeho nemanželského dítěte. Tímto způsobem vylákala na vinohradské radnici v chudinském referátu šatstvo. Hermína se k tomu přiznala, ovšem vypověděla, že ji mazaný Karel k tomuto lstivému podvodu navedl a že jí sám poskytl potřebné doklady. „Aby pak oba milenci mohli vše vysvětliti, byli dodáni k zemskému trestnímu soudu,“ zakončil list svou zprávu. Jak jejich pře skončila, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.