Synovec umlátil dvě tetičky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Synovec umlátil dvě tetičky

Na své tety vzal sekeru.
Na své tety vzal sekeru. (ilustrační foto ara)

Stejnou sekerou ubil ve Velečíně u Podbořan 20. prosince 1922 František Ch. (25) své dvě tety – Terezii Ch. (†60) a Kateřinu Ch. (†71). Uloupil v bytě 3000 Kč, mrtvoly poté vhodil do studny a vypařil se.

Děsivý příběh popsal deník Československá republika 30. prosince zmíněného roku: „Ve Velečíně odešly dne 20. prosince t. r. sestry Terezie a Kateřina Ch. a více se nevrátily. Bylo po nich pátráno a u rybníka poblíž Velečína nalezeny jejich kabelky, spořitelní knížky a šátek na hlavu, takže se zdálo, že sestry spáchaly sebevraždu. Při domovní prohlídce v jejich obydlí nalezlo však četnictvo krvavé stopy na zdi, a ježto v bytě bylo též vše v nepořádku, bylo pátráno, nebyly- li sestry snad zavražděny.

Po dlouhém pátrání zatčen byl synovec František Ch., který po dlouhém zapírání se skutečně k činu přiznal. 20. prosince ráno přišel do bytu svých tet a zabil Terezii ve stáji sekerou a poté ve světnici, rovněž sekerou, Kateřinu. Vrah uloupil potom tetám 3000 Kč, které také byly při prohlídce v jeho bytě nalezeny. Mrtvoly obou tet hodil do studně a tu zakryl. Sám pohodil věci u rybníka a rozhlásil ve Velečíně, že tety odešly do Jesenice.“ Jak dvojnásobný vrah dopadl u soudu, nevíme. Mezi osobami popravenými v době existence Československa ale uveden není.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.