Revolver v rukou odvržené nevěsty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Revolver v rukou odvržené nevěsty

Žena neunesla rozchod.
Žena neunesla rozchod. (Ilustrační foto ara)

Kuriózní případ pokusu o vraždu vyšetřovala pražská policie od 6. února 1925. Jistá Anna H. (35) z Loun postřelila z revolveru svého krajana, úředníka Františka R. Ten měl velké štěstí – náboj se zachytil o přezku jeho šlí a muž byl jen lehce zraněn. A důvod střelby?

Přenechme vylíčení a zdůvodnění incidentu dávnému pisateli v deníku Československá republika. Ten 7. února zmíněného roku referoval: „Zvrhlá ženština s revolverem na pražské ulici. Na strážnici na Wilsonově nádraží oznámil včera před 6. hod. ranní oficiál František R., že jej v Hooverově (dnes Wilsonově – pozn. red.) třídě krátce předtím střelila z revolveru do zad soukromnice Anna H.

Projektil prorazil šatstvo, zachytil se na přezce šlí, čímž rána byla značně zmírněna, takže R. utrpěl jen lehčí zranění. H. po činu uprchla, ale byla ve ¾ 7 h na upozornění R. obvodními inspektory Nohejlem a Škvařilem dopadena. Při výslechu udala, že chtěla tím postrašiti R., aby si ji vzal, ježto s ním od r. 1922 měla známost, kterou však R., poznav, že jest hysterická, přerušil. H. bude dodána do bezpečnostního oddělení.“ Další osudy Anny H. a Františka R. nejsou známy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.