Bál se ženy, předstíral přepadení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bál se ženy, předstíral přepadení

Muž většinu výplaty propil, přepadení si vymyslel.
Muž většinu výplaty propil, přepadení si vymyslel.  (Ilustrační foto ara)

Ztrápeně vypadal v září 1965 jistý dělník Valentin B. (62) z Ludgeřovic na Opavsku, když se objevil ve dveřích obvodního oddělení tehdejší Veřejné bezpečnosti ve čtyři kilometry vzdáleném Hlučíně. Přišel, aby ohlásil loupežné přepadení.

Nejprve působil na službu konající muže ve stejnokroji vcelku důvěryhodně, když líčil, jak ho neznámý gauner zaskočil, posléze ho zbil a nakonec mu uloupil část jeho výplaty, kterou toho dne ve firmě inkasoval. Do protokolu pak celou událost podrobně popsal. Podal mužům zákona i popis zlotřilce, který ho přepadl a násilím si na něm vynutil vydání peněz. Byla tu ale jedna podezřelá okolnost. Proč Valentinu B. nevzal lupič všechny peníze? Proč jenom část?

A tady se výpověď údajně přepadeného a oloupeného muže začala bortit. Nakonec, po delších minutách vytáček a výmyslů, kápl božskou. Z domnělého loupežného přepadení se vyklubal podvod. Jmenovaný část výplaty prostě propil a v obavě, co řekne manželka, si vymyslel přepadení. O tom, že Valentina B. nepochválila ani manželka, ani muži od VB, netřeba pochybovat...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.