Vykradl hostinec i rybářský spolek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Vykradl hostinec i rybářský spolek

Zmizel i hmoždíř.
Zmizel i hmoždíř. (Ilustrační foto ara)

Natěračský pomocník Leopold V. vysedával v prvním lednovém měsíci roku 1911 jakožto štamgast často v brněnském hostinci Na Cejlu. A když tam pak došlo k drzé zlodějně, byl právě on jako první »na forhontě« mezi možnými pachateli.

Případ popisovaly Lidové noviny 29. ledna uvedeného roku takto: „V hostinci má spolkovou místnost rybářský spolek, jenž tam měl kovovou kasetu na peníze a pokladničku. Když Leopold V. odešel z hostince, zmizela také pokladnička i plechová kaseta a mimo to pohřešila paní hostinská F. hmoždíř.

Podezření z těchto činů padlo ihned na V. a sesílilo se, když jistá Josefa H. udala, že viděla V., jak šel na záchod a pod kabátem měl kasetu i pokladničku. A skutečně nalezl později jistý Štěpán J. kasetu i pokladničku na záchodě vyprázdněné.“ Zlodějem byl skutečně Leopold. V. Policie šla najisto a brzy dlouhoprstého natěračského pomocníka zatkla. Co se stalo s hmoždířem, zůstalo nevyjasněno...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.