Místo do basy šel loupit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Místo do basy šel loupit

Muž sebral své oběti peněženku.
Muž sebral své oběti peněženku.  (Ilustrační foto ara)

Přepaden, zbit a taky oloupen byl v srpnu 1967 v obci Domanínek poblíž Žďáru nad Sázavou místní občan A. Š. K nenadálému útoku došlo ve večerních hodinách a násilník měl nad svou obětí jednoznačnou fyzickou převahu.

O loupežném přepadení informoval deník Rudé právo dne 28. srpna uvedeného roku. Jak napsal, případem se obratem začala zabývat kriminálka ze Žďáru nad Sázavou a zanedlouho se jí podařilo agresivního pachatele vypátrat a zatknout. Šlo o »známou firmu«, jistého J. C. (24), který už měl v trestním rejstříku několik záznamů a který nebyl nikde zaměstnán.

A protože tudíž neměl pravidelný finanční příjem, peníze si opatřil opovážlivou loupeží. Jakmile se zlotřilý chlapík ocitl v rukou mužů zákona, velmi rychle se ukázala zásadní okolnost. On se totiž J. C. v době, kdy v Domanínku přepadl, zbil a okradl občana A. Š., měl nacházet docela jinde. A sice v kriminálu, kam měl toho dne nastoupit k výkonu dalšího trestu, který mu určil soud. „Teď to bude mít o to dražší,“ poznamenal deník závěrem na adresu zjevně nenapravitelného lumpa.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.