Defraudantka s plnou důvěrou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Defraudantka s plnou důvěrou

Nakoupila dceři nábytek za zpronevěřené peníze.
Nakoupila dceři nábytek za zpronevěřené peníze.  (Foto ara)

Vykutálená a čilá matka (47) se v roce 1989 náramně »postarala« o svou dceru. Jako prodejkyně zaměstnaneckých stravenek krátila tržby, až v její kapse skončilo třicet tisíc korun. Za ně koupila dceři drahý dárek.

Konkrétně jí pořídila a darovala bytové zařízení. O případu informoval deník Rudé právo dne 17. července zmíněného roku. List ale neupřesnil, ve kterém podniku defraudantka, jejíž jméno také neuvedl, pracovala. Jisté je, že žena, jak se říká, v tom »zkrátka uměla chodit«. S inkasovanými penězi od zaměstnanců manipulovala tak dokonale, že jí za prsty uvízla částka rovnající se deseti tehdejším průměrným měsíčním platům v civilním sektoru.

Jako referentka měla přitom plnou důvěru nadřízených i spolupracovníků. Ovšem když manko ve firemní kase prasklo, nestačili se mnozí divit. Za podnikavou dlouhoprsťačku by přece dali ruku do ohně. „Bylo proti ní zahájeno trestní stíhání pro rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví,“ psal tehdy denní tisk. Zmíněný trestný čin, který z našeho práva zmizel až po listopadu 1989, tenkrát justice trestala obzvlášť přísně. Jak žena u královéhradeckého soudu dopadla, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.