Spolustolovníka ubodal a oloupil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Spolustolovníka ubodal a oloupil

Nejprve praštil svou oběť lahví od piva.
Nejprve praštil svou oběť lahví od piva. (Ilustrační foto ara)

Už čtyřikrát stál před soudem v roli obžalovaného mladík (22) ze Středokluk v okrese Praha-západ. Zřejmě byl nenapravitelným recidivistou, protože v červnu 1989 spáchal další zločin. Tentokrát ten vůbec nejtěžší – vraždu.

O kriminálním případu psal deník Rudé právo dne 9. června uvedeného roku v rubrice Černá kronika. Podle jeho informací seděl dotyčný v místním hostinci v Zákolanech na Kladensku a popíjel. Nebyl sám, spolu s ním se v lokále u téhož stolu občerstvoval i starší muž (†59). Ten tou dobou samozřejmě nemohl tušit, že za pár desítek minut už nebude mezi živými.

Co se stalo? Podle listu odešli ti dva společně z hostince na zákolanské vlakové nádraží. Tam mladík na svého parťáka zaútočil. Nejprve ho vší silou praštil pivní lahví do hlavy. Poté vytáhl kapesní nůž a svou oběť pětkrát bodl do hrudníku. Nakonec nešťastníkovi vytáhl z kapsy peněženku s osobními doklady a 600 korunami. Těžce zraněný spolustolovník následkům zranění po chvíli podlehl. Pachatel vraždy byl dopaden, zatčen, vzat do vazby a čekal ho soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.