Nečekaná škodná v drogerii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nečekaná škodná v drogerii

V drogérii kradla především nevěrná manželka pana majitele.
V drogérii kradla především nevěrná manželka pana majitele. (Ilustrační foto ara)

Svobodný příručí Josef Ch. (30) z Kostelce nad Černými lesy, po čtyři roky zaměstnaný u majitele drogerie Ervína W. v Novém Jičíně, byl v lednu 1911 zatčen. A to na základě hanlivých anonymních dopisů, které pan drogista opakovaně dostával.

Dne 26. ledna zmíněného roku uvedly Lidové noviny, že Josef Ch. měl podle hanopisů okrádat majitele drogerie a žít si nad poměry. Pan W. tomu nejprve nechtěl věřit, ale ukázalo se, že slečna K., sestra příručího, denně odnášela tajně z firmy zboží cca za 5 korun. Navíc Josef Ch. prý inkasoval peníze za prodané zboží do své kapsy a do pokladny odváděl jen drobné.

Údajně si chtěl sám zřídit drogerii. Proto ho pan W. na hodinu vyhodil a policie ho zatkla. O dva dny později ale list psal: „Výsledek vyšetřování byl překvapivý. Ch. dokázalo se velice málo, byl již na svobodu propuštěn a bude se zodpovídati toliko pro přestupek soudu okresnímu. Zato však se zjistilo, že mnohem větší škodnou v drogerii W. byla – jeho vlastní choť! Ta zboží značné ceny rozdávala svému milenci, synu továrníka R. Panička náhle z Nového Jičína zmizela, a sice dle doslechu do Prahy, odkudž pochází.“ Jak aféra nakonec dopadla, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.