Zpackané přepadení pumpaře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zpackané přepadení pumpaře

 Služební pes darebáky vystopoval.
Služební pes darebáky vystopoval.  (Ilustrační foto ara)

Dvojice mladých ničemů se v srpnu 1965 rozhodla přepadnout a oloupit Arnošta T., pracovníka čerpací stanice u Rajhradu na Brněnsku. Darebové však dopadli špatně. Peněz se nezmocnili, a navíc je vyčenichali služební psi bývalé Veřejné bezpečnosti.

O případu psal denní tisk dne 14. srpna zmíněného roku takto: „Večer Arnošt T. ukončil službu u čerpací benzinové stanice na státní silnici Rajhrad – Modřice a vydal se domů do Modřic. U sebe měl několik tisíc korun. Pojednou za šera proti němu vyskočil z houštin neznámý muž a chtěl se peněz zmocnit. Udeřil Arnošta T. několikrát do hlavy, ten se mu přesto ubránil. Pachatel, který nebyl sám, pak i s komplicem utekl do polí.

Na místo přepadení vyrazily pátrací hlídky VB. Za pomoci služebních psů se pátrání přeneslo k nedaleké obci Ořechov. Oba pachatelé, Vlastimil Z. (21) z Ořechova a Richard W. (teprve 17) ze sousedních Prštic, byli pracovníky VB zadrženi.“ Několik tisíc korun, o které darebáci nedokázali pumpaře T. obrat, byly tehdy velké peníze. Vždyť průměrná měsíční mzda v bývalé ČSSR tenkrát činila 1453 korun. Loupeživé packaly samozřejmě čekal soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.