Nepovedené chmatácké školení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nepovedené chmatácké školení

Z dnešního pohledu šlo jen o pár kaček, ale ...
Z dnešního pohledu šlo jen o pár kaček, ale ... (Depositphotos)

Soudní líčení, vynesení rozsudku a následný pobyt za mřížemi, to vše by mělo mít pro pachatele trestného činu výchovný efekt. Recidivista Václav L. (39) zažil takových soudních líčení, rozsudků a pobytů v base celkem osm. Ale že by se polepšil? Ani náhodou!

Tenhle zlotřilec z Chodova na Sokolovsku se naopak počátkem října 1966 rozhodl »zaškolit « do zlodějského řemesla svého nevlastního syna (16). A tak se oba ničemníci vydali za účelem vloupání do sousední obce Stará Chodovská, kde si vyhlédli byt seniorky Marie Č. (75). Do něj se teenager pod dohledem otčíma vkradl, když majitelka právě nebyla doma, a oba chmatáci jí šlohli 400 korun československých.

Z dnešního pohledu by šlo o částku marginální, ale pro osamělou penzistku to před pětapadesáti lety byly slušné peníze. Vždyť chleba stálo 2,60 Kčs, kilo rýže 5 korun, kilo kostkového cukru 9 korun a třeba litr bílého vína 17 korun. Ovšem »první lekce chmatáckého školení« se Václavu L. nepovedla. Dne 5. října uvedeného roku se případ po úspěšném zásahu kriminálky objevil v novinové Černé kronice a osminásobného recidivistu čekal zase soud. Už podeváté... O možném stíhání jeho »učedníka « se tisk nezmínil.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.