Zlodějíček měl teprve osm let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zlodějíček měl teprve osm let

Chlapec nevěděl, jak jsou poukázky cenné.
Chlapec nevěděl, jak jsou poukázky cenné. (Ilustrační foto ara)

Šok zažili pracovníci benzinové čerpací stanice v Pacově na Pelhřimovsku, když v říjnu 1987 zjistili, že neznámý chmaták se vloupal do kanceláře. Tam vypáčil zásuvku psacího stolu a odnesl orazítkované poukázky na odběr benzinu či nafty.

Důkladná kontrola shledala, že poberta způsobil podniku Benzina škodu za 147 876 tehdejších korun. Za takovou částku by se tenkrát daly koupit dva luxusní vozy Škoda 120 GLS, pro běžného občana jen velmi těžko dostupné. Vypadalo to na rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví opravdu ve velkém a v podezření se ocitlo hned několik zaměstnanců pacovské benzinové pumpy. O to větší překvapení zažili jak podezřelí, tak i kriminalisté, když se ukázalo, jak se to s krádeží poukázek doopravdy mělo.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Vyšetřovatelé zjistili, že cenné papírky s razítky ukradl v kanceláři v nestřeženém okamžiku malý školáček (8). O hodnotě poukázek neměl žádnou představu, hodlal je použít jako »platidlo« při dětské hře s kamarádem na obchod, kupce a zákazníka. Ceniny byly v pořádku vráceny do zásuvky v kanceláři a stíhání pachatele bylo – vzhledem k jeho věku – zastaveno.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.