Osmiletou odvedla, okradla a zmizela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Osmiletou odvedla, okradla a zmizela

Holčičku matka nechala odejít s cizí ženou.
Holčičku matka nechala odejít s cizí ženou. (Ilustrační foto ara)

Plačící opuštěné děvčátko (8) nalezené na ulici přivedli občané Moravské Ostravy v roce 1916 na tamější policejní stanici. C. a k. policie začala zjišťovat, jak se malé dítě z patnáct kilometrů vzdálené obce Řepiště u Paskova ocitlo tak daleko ve městě a samo.

A brzy zjistila, co se vlastně stalo. O případu psaly tehdejší Lidové noviny. Jak uvedly, v Řepištích se u jedné selky, jejíž muž byl zřejmě jako voják ve válce, objevila cizí žena. Namluvila jí, že je ochotná zajistit jednomu z jejích dětí, osmileté holčičce, život v pohodlí a přepychu. Znala prý zámožné bezdětné manžele v Moravské Ostravě, kteří tolik toužili po dítěti...

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Pravda, matka nějaký čas váhala, ale pak se dala přemluvit. Po týdnu, kdy neznámou hostila ve své chalupě, vybavila dcerku oblečením, vejci, máslem i jinými potravinami a poslala ji z domova s cizí ženskou, o které nic nevěděla. Panovaly válečné časy a mít v chalupě o jeden hladový krček méně, to přece byla úleva... Žena holčičku odvedla do Moravské Ostravy, tam jí všechno sebrala a zmizela bůhvíkam. Dítě naštěstí skončilo v policejním doprovodu zpátky u své rodičky, kterou muži zákona za její lehkomyslnost napomenuli. Zda se policii podařilo nezvedenou podvodnici vypátrat a pohnat před soud, není známo.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.