Po ráně pěstí se udusil krví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Po ráně pěstí se udusil krví

K neštěstí došlo v Týně nad Vltavou.
K neštěstí došlo v Týně nad Vltavou. (Ilustrační foto ara)

Náhodné hospodské setkání s dvakrát soudně trestaným násilníkem (24) nepřežil v září 1987 mladý nešťastník (†17) v Týně nad Vltavou na Českobudějovicku. Teenager dostal v hádce od rváče ránu pěstí do nosu, kterou bohužel nepřežil.

O smutné události referoval deník Rudé právo dne 11. září uvedeného roku. Zejména zcela zbytečné úmrtí mladého člověka, který ještě ani nestihl dovršit věk plnoletosti, vyvolalo v Týně hněv i projevy účasti pozůstalým. Co se vlastně v osudné restauraci stalo? Mladík se tam dostal do slovní půtky s kriminálníkem, který nešel nikdy pro ránu daleko.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Tak tomu bylo i tentokrát. Když mu v hádce došly argumenty, vytasil podstatně »pádnější argument«. Teenager to nečekal, nijak se nekryl, když mu oponentova pěst zdevastovala nos. Šarvátka tím byla u konce. S krvácejícím nosem odešel mladík kvapně z hospody ven. To byla poslední chvíle, kdy ho někdo viděl živého. „Trestaný muž mu způsobil zlomeninu nosu s krvácením do průdušek. Zraněný byl později nalezen udušený,“ psal list. Zda byl viník zbytečné smrti mladého člověka trestně stíhán, není známo. V žádném případě však nešlo o vraždu, neboť fatální úder do nosu nebyl veden s úmyslem protivníka usmrtit.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.