Lupič zavraždil ponocného | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lupič zavraždil ponocného

Ponocný nosil umělecky zhotovenou hůl.
Ponocný nosil umělecky zhotovenou hůl. (Ilustrační foto ara)

Mnohokrát trestaný zločinec Rudolf B. spolu se svým komplicem v noci na 16. května 1926 úkladně zavraždil ponocného Jana S., otce 9 nezaopatřených dětí v Dobronicích na Táborsku.

O případu referoval deník Československá republika 3. července téhož roku „K vypátrání zločinců hlavně přispěla umělecky zhotovená hůl, kterou zavražděný ponocný držel mimo své hole v ruce, a tak byl ráno nalezen. Četnictvo při vyšetřování zjistilo, že podobnou hůl nosil muž, na něhož se výborně hodil popis lupiče B., příslušníka potulné tlupy zločinců. Bylo po něm zahájeno úsilovné pátrání, avšak až do té chvíle nemohla býti stopa po něm nalezena. Za to byly vyšetřeny další podrobnosti a vypátráni spolupachatelé hledaného pachatele B.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Jak nyní vyšlo najevo, byla hůl zhotovena v trestnici na Mírově a majitelem této byl propuštěný trestanec Antonín T. z Pořína u Pacova. Ten, byv zatčen, uvedl, že hůl daroval Rudolfu B. Avšak bylo zjištěno, že je sám přímý spoluúčastník vraždy ponocného S. Chtěli tehdy provésti nějakou krádež v Dobronicích, a když byli ponocným překvapeni, vystřelili naň a uprchli. Antonín T. byl dodán do vazby soudu v Táboře, po Rudolfu B. se dále pátrá,“ informoval dobový novinář.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.