Kvůli chřipce chtěl povraždit rodinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kvůli chřipce chtěl povraždit rodinu

Muž v horečce sáhl po revolveru.
Muž v horečce sáhl po revolveru. (Foto: Ilustrační foto, ara)

Epidemie španělské chřipky na začátku minulého století si vyžádala desítky milionů životů. A zavinila i masakr v rodině českého učitele Karla M. v Hostomicích na Berounsku.

Učitelova rodina kompletně onemocněla a všichni leželi několik dní v horečkách. Karel M. už nemohl trápení zřejmě vydržet a usoudil, že všem bude lépe na věčnosti. Nečekaně vstal z postele, vytáhl revolver a začal kolem sebe střílet. „Nejprve prostřelil okno, pak vypálil tři rány na posluhovačku Kateřinu C., která byla těžce zraněna na levé straně prsou a konečně postřelil tchyni Marii Koštálkovou na lokti pravé ruky,“ popsal dobový novinář v článku v Národních listech.

Zraněná tchyně i její dcera, manželka šíleného učitele, dokázaly utéct ven a zburcovat sousedy. Ti pak vyrazili zamčené dveře, ale Karel M. byl už mrtvý. Sám si loveckým tesákem podřízl krk. Muže krátce před incidentem vyšetřoval lékař a naměřil u něj horečku vyšší než 40 stupňů. Manželův útok nepřežila ani jeho žena. Sice ji nezranil, ale její stav se po útoku prudce zhoršil a o několik dní později chřipce podlehla.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.