Lupiči se inspirovali kovbojkami | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Lupiči se inspirovali kovbojkami

Lupiči se zhlédli v kovbojkách.
Lupiči se zhlédli v kovbojkách. (Ilustrační foto ara)

Před Krajským soudem v Ústí nad Labem usedli na lavici obžalovaných v srpnu 1966 dva mladí chasníci, z nichž jeden ještě ani nedovršil věk dospělosti. Miroslav Ch. (19) a M. D. (17) byli obžalováni z loupežného přepadení vedoucího prodejny potravin v Děčíně.

Jak útok dvojice ničemů na osamoceného muže probíhal, to popsal deník Rudé právo dne 10. srpna. Panu vedoucímu šlo doslova o život! „Vpád uskutečnili podle stylu kovbojek. Když jim vedoucí odmítl vydat tržbu, srazili ho k zemi, svázali mu ruce i nohy, přes ústa mu uvázali ručník a na krk upevnili smyčku. Těžce jej přitom zranili,“ líčil deník. Jakmile byla oběť znehybněna, začali desperáti rabovat. Uloupili tržbu dva a půl tisíce korun a vedoucímu sebrali devět stovek. Na tu dobu to byly velké peníze, vždyť průměrný měsíční plat se pohyboval pod hranicí 1500 Kčs. Lotři nechali spoutaného a krvácejícího vedoucího ležet na podlaze a utekli. Detektivové bývalé Veřejné bezpečnosti je ovšem rychle dopadli. Ukázalo se, že většinu uloupených peněz už stačili lumpové utratit, hlavně za alkohol. Ústecký krajský soud napařil Miroslavu Ch. čtyři roky basy. M. D. dopadl o něco lépe – dostal tři roky za mřížemi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.