Milenku ubodal cestou z kostela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Milenku ubodal cestou z kostela

Se svou obětí byl vrah na bohoslužbě.
Se svou obětí byl vrah na bohoslužbě. (Ilustrační foto ara)

Bestiálním způsobem zavraždil milenku na cestě z kostela v Německých Bránicích (dnes Nové Bránice) . Pod tímto titulkem přinesl deník České slovo dne 22. listopadu 1925 zprávu o soudním verdiktu ve věci surové vraždy dělnice Tekly Ž. (†48) z Dolních Kounic.

Ta zemřela v neděli 13. července téhož roku a mrtvolu vrah příšerným způsobem znetvořil. České slovo psalo: „V neděli ráno byla nalezena na pahorku u Německých Bránic zohavená mrtvola Tekly Ž. Krk byl podřezán až na kost, v týle měla čtyři bodné rány nožem. Nešťastnice utrpěla i další zranění. Poblíže byly nalezeny čtyři lahve, modlitební knížka, obrázky svatých a peněženka.

Záhy zjištěno, že vrahem jest Jan H. (54), ženatý, otec pěti dětí, který se Ž. udržoval delší dobu milostný poměr. Když tato chtěla styky s ním přerušiti, pomstil se jí bestiálním způsobem. Na osudné místo šli spolu přímo z kostela. Vrah omlouval čin rozrušením, jež se po vypití piva vystupňovalo, když Ž. na něj naléhala, aby zavraždil manželku a ji si vzal.“ Kauzou se zabýval vrchní zemský soud. Dvanáctičlenná porota na otázku, zda je Jan H. vinen vraždou, jedenácti hlasy odpověděla kladně. Soud ho pak poslal na šibenici.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.