Oběšenec visel před fabrikou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Oběšenec visel před fabrikou

V noci na pátek se vracel z nádraží domů a u přerovské Kokorovy továrny uviděl viset oběšence
V noci na pátek se vracel z nádraží domů a u přerovské Kokorovy továrny uviděl viset oběšence (Flickr)

Šok prožil počátkem března 1933 železniční zřízenec František B. z Lověšic u Přerova. V noci na pátek se vracel z nádraží domů a na železném plotě přerovské Kokorovy továrny uviděl viset oběšence.

Okamžitě odřízl provazovou smyčku a zachránil tak zoufalci život. Železničář B. okamžitě vyrozuměl přerovské četnictvo a také záchrannou stanici. „Ta oběšeného odvezla do přerovské nemocnici, kdež se ho podařilo ještě dlouhotrvajícím umělým dýcháním vzkřísiti,“ informoval 6. března uvedeného roku list České slovo. Četnictvo, které případ začalo vyšetřovat, brzy zjistilo, kdo se to na plotě Kokorovy továrny pokusil skoncovat s vlastním životem. Naštěstí neúspěšně...

„Byl v něm zjištěn Rudolf D. (25), truhlář bez zaměstnání, původem z Boršova u Pelhřimova v Čechách. K sebevraždě donucen prý byl dlouhotrvající nezaměstnaností,“ upřesnil deník. Lověšice, domovská vesnice Františka B., který zoufalému mladíkovi z Vysočiny pohotově zachránil život, byly v té době samostatnou obcí. V roce 1948 došlo ke spojení se sousedním Přerovem. Dnes jsou Lověšice třetí městskou částí statutárního města Přerova.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.