Pokus o vraždu spáchal teenager | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Pokus o vraždu spáchal teenager

Mladík popíjel alkohol, i když mu nikdo nalít neměl.
Mladík popíjel alkohol, i když mu nikdo nalít neměl. (Ilustrační foto ara)

Do obce Vrbičany na Litoměřicku vyrazil počátkem srpna 1970 výjezd krajské »mordparty« z Ústí nad Labem. V místním hostinci se totiž strhla krvavá hádka, která vyvrcholila vražedným útokem. Informoval o tom deník Rudé právo 4. srpna uvedeného roku.

Vyšetřovatel a detektivové na místě zjistili, že viníkem útoku spáchaného ostře nabroušeným nožem je ještě šestnáctiletý teenager. S ohledem na jeho věk Rudé právo neuvedlo nic bližšího k totožnosti pachatele. Podle svědků se mladík dostal do slovního sporu s hostem (29), s nímž seděl u téhož stolu. Negativní roli sehrál alkohol, ač útočník ještě »neměl nárok« na pivo ani ostřejší pití... Když mladíkovi v hádce docházely argumenty, vytasil nůž a vrhl se na oponenta. Jednou ho bodl do prsou, a když se k němu napadený v sebeobraně otočil, utrpěl tři bodnořezné rány do zad.

To už k běsnícímu chasníkovi přiskočil kamarád krvácejícího muže, aby mu pomohl. Toho teenager bodl nožem do ruky. „Výsledkem svérázně řešeného sporu jsou dva zranění, z toho jeden velmi těžce,“ napsalo Rudé právo. Agresora čekalo trestní stíhání a pak soud. Vzhledem k věku byl ohrožen nejvýše desetiletým pobytem v base.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.