Zavražděn den před svou svatbou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zavražděn den před svou svatbou

Obchodníka pěti ranami sekyrou usmrtili
Obchodníka pěti ranami sekyrou usmrtili (Profimedia.cz)

Loupežná vražda byla spáchána na Nový rok 1938 na silnici u Levic na jižním Slovensku. Zkrvavená mrtvola muže ležela v silničním příkopu, zpola zavátá sněhem.

Bezpečnostní úřady zjistily, že obětí zločinu se stal obchodník Vilém W. (†31) z okolí Levic. Zprávu o mordu, ke kterému došlo zřejmě v odpoledních hodinách, přinesl deník Pondělní list 3. ledna uvedeného roku. Policejní vyšetřování následně ukázalo, že osudného dne se Vilém W. vydal z domova pěšky na nádraží do Levic, odkud pak chtěl odjet vlakem do osmdesát kilometrů vzdáleného Komárna ke své snoubence.

Tu si měl následujícího dne vzít za manželku. Nevěsta se bohužel svého ženicha už nedočkala... „Na cestě do Levic se k Vilémovi W. připojili cikáni,“ citujeme z Pondělního listu doslova. „Patrně se jim obchodník svěřil, že odjíždí na svou svatbu do Komárna. Oni se na něj vrhli a pěti ranami sekyrou ho usmrtili. Oloupili pak oběť o šperky a peníze. Po pachatelích vraždy pátrá policie,“ uzavřel deník svou zprávu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.