Sebevrah zanechal čtyři děti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Sebevrah zanechal čtyři děti

Muž pracoval u dráhy.
Muž pracoval u dráhy. (Ilustrační foto ara.)

Sebevražda Josefa V. (†30), zaměstnance státních drah ve výslužbě, vzrušila 6. ledna 1927 obec Chržín na Kladensku. Nešťastník se zastřelil z revolveru.

Smutnou událost zachytil chržínský kronikář následujícími slovy, která zveřejňujeme bez úprav. „Úmrtí. Dne 6. ledna v 5 h. ráno zastřelil se z revolveru Josef V., zaměstnanec státních drah ve výslužbě. Odejel den před tím do Prahy, kam byl volán ke zdravotní prohlídce za příčinou zjištění schopnosti ku práci. Byl uznán opět na jeden rok neschopným a tu si zoufal. Byl právě na den stár 30 roků, otcem 4 dítek úplně nezaopatřených, nejmladší asi rok staré. Dne 11. ledna byl převezen do Velvar, kde jeho zůstatky byly pohřbeny na občanský hřbitov. Náboženství byl metodistického. Dlouho se již na sebevraždu připravoval a stále své ženě s ní vyhrožoval; dvakráte se mu jeho pokus nezdařil, stěžoval si stále na svoji nezhojitelnou nemoc, a proto zpráva o jeho zastřelení ani mnoho osadu nepřekvapila. Zanechal však vdovu bez prostředků a 4 dítky, jak v předu uvedeno, což skutečně byla těžká situace pro tuto rodinu,“ stojí v kronice. Četníci, kteří případ vyšetřovali, ho uzavřeli jako jednoznačnou sebevraždu. Podrobnosti o nemoci nešťastného muže už kronikář nezaznamenal.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.