Chmatáci vypátráni za dva týdny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Chmatáci vypátráni za dva týdny

Lupiči sebrali i snubní prsteny.
Lupiči sebrali i snubní prsteny. (Ilustrační foto ara)

Úspěšné zakončení celostátního pátrání, vyhlášeného 17. září 1986, ohlásili pražští kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti 1. října téhož roku. Po dvou týdnech totiž zadrželi dvojici pachatelů loupežného přepadení manželské dvojice, k němuž došlo v Praze 2.

Darebáci manžele z pražského Nového Města oloupili o věci za více než 13 tisíc tehdejších korun. To byla tenkrát hodně vysoká částka, vždyť průměrný plat v Československu v roce 1986 dosahoval částky 2964 Kčs. Lupiči nechtěli jen hotovost, ale i šperky včetně snubních prstenů. Jak vyšetřovatelé kriminálky zjistili, hlavní slovo měl při loupeži zkrátka nenapravitelný recidivista (40) už s jedenácti (!) záznamy v trestním rejstříku. Ani jeho parťák (25) nebyl žádný beránek. Naopak – ten si v poměrně nízkém věku vyslechl rozsudek »jménem republiky« třikrát. Kriminálka dál vyšetřovala, a na co při tom nepřišla! Ukázalo se, že polapené duo pobertů mělo na svědomí i vloupačku do jednoho pražského bytu. Tam chmatáci ukradli věci za 26 tisíc korun. A tak starší z nich po podání obžaloby usedl před soudem na lavici obžalovaných už podvanácté a mladší počtvrté.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.