Krasavici zardousil šílený profesor | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Krasavici zardousil šílený profesor

Nebohá žena patřila mezi místní krásky.
Nebohá žena patřila mezi místní krásky. (Ilustrační foto ara)

Slovenskou Nitru šokovala vražda, již počátkem roku 1938 spáchal profesor inženýr František H. (27) vyučující na místní obchodní akademii. Ten zardousil svou manželku (†20), ve městě vyhlášenou krasavici. Ukázalo se, že pedagog zešílel a vraždil v pominutí smyslů.

Takto o smutném příběhu referoval deník Polední list 7. ledna zmíněného roku: „Po několik dnů profesor nepřišel do školy, a proto ředitel ústavu poslal k němu do bytu jednu žačku. Když tato vešla do bytu v předměstí Zoboru, spatřila profesora státi v nočním úboru nad lůžkem, na kterém ležela jeho manželka zřejmě mrtva. Žačka polekána utekla a ředitel poslal do bytu školníka. Ten zjistil, že mladá manželka profesorova je zardoušena. Profesor sám seděl za stolem a na nic nereagoval. Jejich děcko (9 měs.) leželo na posteli vedle mrtvé matky, úplně vysíleno dlouhým hladověním.“

Četníci zjistili, že ke zločinu došlo před dvěma dny. Profesor sám přihlížel vyšetřování zcela bez zájmu, na otázky neodpovídal. Zdá se, že zešílel a čin spáchal v pomatení smyslů. „Pachatel vraždy putoval do psychiatrické léčebny, děcko do útulku Červeného kříže. „Případ vyvolal ve městě veliké vzrušení,“ dodal Polední list.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.