Nepřežila smršť manželových pěstí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Nepřežila smršť manželových pěstí

Ženu ubil k smrti.
Ženu ubil k smrti. (Ilustrační foto ara)

Poklidné pošumavské městečko Volary na Prachaticku se stalo 12. listopadu 1966 dějištěm krvavého dramatu. Josef N. (40) tam doslova umlátil svou manželku Evu N. (†28). O matku tak přišlo jejich sedm (!) dětí (2 až 13).

Oba, Josef i Eva, žili, řeklo by se, v rozháraných poměrech. Jedno měli manželé z Pošumaví společné. Rádi se podívali až na dno prázdné skleničky, naplněné ostřejším pitím. A když se opili, přišly na řadu křik, spory a často i facky, ba ještě silnější údery. Osudného večera zase vzplála jedna z nekonečných hádek o jakousi malichernost. Roztržka vyvrcholila hrůzným skutkem Josefa N.

„Ten Evu zbil pěstmi tak silně, že upadla do bezvědomí. V tomto stavu ji nechal ležet deset hodin na zemi. Teprve pak jí zavolal lékařskou pomoc,“ psal deník Rudé právo 12. listopadu zmíněného roku. Těžce zraněná mladá žena po převozu do nemocnice v dvě desítky kilometrů vzdálených Prachaticích bohužel zemřela. „Podlehla následkům zlomené lebeční kosti spolu s krvácením do mozku,“ referoval deník. Surovec Josef N. skončil v policejní cele, následně ve vazební věznici a pak před soudem. Jejich sedm dětí putovalo do d ě t s k ý c h domovů.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.