Zatkli nepolepšitelného podvodníka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zatkli nepolepšitelného podvodníka

Muž působil věrohodně.
Muž působil věrohodně. (Ilustrační foto ara)

Osmnáctkrát (!) soudně trestaného, nepolepšitelného recidivistu Pavola B. (38) zadrželi příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti na konci října 1966 v desátém obvodu hlavního města Prahy. Důvod byl zřejmý – zlotřilec totiž dál páchal podvody ve velkém.

Celkově vylákal od důvěřivých spoluobčanů na 50 tisíc tehdejších československých korun. Pro lepší představu – nový osobní vůz Škoda 1000 MB se tehdy objevil na trhu za 44 tisíc Kč a přišel na 30 měsíčních platů. Nepoctivec B. pocházel ze Slovenska, trvale hlášen byl v Šenkvicích u Bratislavy. V bývalé ČSSR ho lidé znali jako Pavla Dvořáka, Iva Tatranského, inženýra Václava Dvořáka, profesora Dvorského či pana Novotného. Všechna tato jména a příjmení používal při páchání podvodných skutků. Obětem sliboval zařízení nejrůznějších služeb, od získání bytu přes novou profesi po auto. Když ho kriminalisté dopadli, měl u sebe Pavol B. padělaný občanský průkaz na smyšlené jméno Jaroslav Tauknerovan. Rudé právo 1. 11. zmíněného roku psalo: „Veřejná bezpečnost žádá jím postižené občany, aby se přihlásili na obvodním oddělení v Praze 10, v ulici Na Míčánkách.“

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.