Běsnícího psa zastavila pistole | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Běsnícího psa zastavila pistole

Německý ovčák přerostl své  majitelce přes hlavu.
Německý ovčák přerostl své majitelce přes hlavu. (Ilustrační foto ara)

Rozzuřený německý ovčák v šestém obvodě hlavního města Prahy ošklivě pokousal v létě roku 1970 tři ženy. Nejprve napadl malou školačku (10), pak její babičku (84) a nakonec i svou paní, matku děvčete. Řádění psa ukončily až výstřely ze služební zbraně příslušníka bývalé VB.

O případu psal deník Rudé právo 14. července zmíněného roku. Nejmenší újmu utrpěla dívenka, které babička přispěchala na pomoc. Hafan se poté obrátil proti ní a způsobil jí vážné zranění. Pes neposlechl povely své paní, dokonce se vrhl i na ni. Také ona utrpěla vážnější poranění. Volání o pomoc zaslechl příslušník Veřejné bezpečnosti, který se ocitl při služební obchůzce náhodou nablízku. „Muž zákona se pokusil psa od napadené majitelky odtrhnout. To se mu ale nepodařilo. Rozzuřené zvíře se vzápětí vrhlo i na něj. V této situaci musel příslušník VB použít zbraň a střelil psa do zadní nohy. Zraněné zvíře se mu pak za pomoci náhodných chodců podařilo svázat a nechal ho odvézt na veterinární stanici k ošetření,“ popisoval deník. Majitelka psa a seniorka zůstaly v nemocnici, kde byly hospitalizovány. Dívenku lékaři po ošetření propustili domů. Pes zřejmě nebyl nakažen vzteklinou. Jeho další osudy nejsou známy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.