Místo švagra málem zabil matku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Místo švagra málem zabil matku

Muž střílel skze skleněné dveře.
Muž střílel skze skleněné dveře. (Ilustrační foto ara.)

Ze slovenského města Galanta přišla počátkem ledna 1938 zpráva o vražedném pokusu, naštěstí neúspěšném. Ten v nedaleké obci Váhovce spáchal rolník František K. (40) střelnou zbraní na svém švagrovi Štefanu S. Zlotřilce zatkli četníci.

O kriminálním příběhu, který ve Váhovcích a okolí vyvolal zlobu a vzrušení mezi místními občany, referoval deník Polední list 7. ledna uvedeného roku. O život tu šlo hned dvěma osobám. Deník mimo jiné psal: „Ve Váhovcích nenáviděl zemědělec František K. svého švagra Štefana S. Když ten přišel na návštěvu ke svému tchánovi, K. se schoval ve vedlejší místnosti, tam nabil vojenskou pušku a skrze skleněné dveře pak vystřelil na svého švagra. Na skle však byla z druhé strany záclona a K. vystřelil po paměti v místo, kde měl asi S. sedět. Projektil proletěl roztříštěným sklem do světnice, kde jen šťastnou náhodou nebyla zasažena K. matka do hlavy. Neúspěšný střelec pak otevřel dveře a hlasitě prohlásil švagrovi, že podruhé bude mířiti lépe. Četnictvo Františka K. sebralo a zahájilo vyšetřování jeho skutku. Potom ho čekal soud. Proč střelec tolik nenáviděl manžela své sestry ani jak byl potrestán, nevíme.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.