Tloukl, škrtil, bodal, ale nezabil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tloukl, škrtil, bodal, ale nezabil

Svou snoubenku podezříval z nevěry.
Svou snoubenku podezříval z nevěry. (Ilustrační foto ara)

Oběť tloukl, škrtil a bodal kapesním nožem. Tato slova zazněla ve zdůvodnění rozsudku Okresního soudu v Chomutově, jenž zvažoval vinu a trest pro Františka Š. (23) z Vejprt. Ten se 28. září 1965 pokusil zmíněnými způsoby zabít svou snoubenku. Naštěstí neúspěšně.

Hlavní důvody, proč se rozzuřený Severočech pustil do dívky, kterou zřejmě skutečně miloval, pojmenoval soud jako »neshody ve společném soužití a podezření z nevěry«. Podle informací denního tisku z 5. listopadu 1966 nasedla osudného dne ve večerních hodinách nicnetušící mladá žena na tandemové sedadlo Františkova motocyklu a společně odjeli směrem k Českým Hamrům. Na odlehlém místě mimo obec žárlivec motocykl zastavil a do šokované dívky se pustil jako ten největší surovec. „Čin však nedokonal,“ konstatoval posléze okresní soud. Bohudík! Františka Š. odsoudil k trestu odnětí svobody v trvání šesti let. Tedy pod spodní hranicí stanovené trestní sazby. Proč? Přihlédl totiž k odborníky potvrzené »snížené příčetnosti obžalovaného v době spáchání vražedného pokusu«.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.