Těhotná spolykala prudký jed | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Těhotná spolykala prudký jed

Nechtěla vychovávat dítě bez otce.
Nechtěla vychovávat dítě bez otce. (Ilustrační foto ara.)

Sebevraždu kvůli milenci, který ji chtěl opustit, spáchala 2. ledna 1938 v Praze Valerie R. (†25). Otrávila se prudkým jedem zvaným cyankáli. Zabila tak současně i své dítě, které nosila pod srdcem a které zplodil právě její zrádný milovník.

Smutný případ popsal deník Pondělní list 3. ledna zmíněného roku takto: „Po 4. hodině odpolední vrátil se do svého atelieru na Národní třídě jeho majitel. V sousedním pokoji nalezl svoji zaměstnankyni Valerii R. mrtvou. Okamžitě přivolal záchrannou stanici s lékařem, který zjistil otravu jedem. Do bytu se dostavila policie a konstatovala, že jde o sebevraždu. Mladá žena před smrtí napsala doznání, proč volila tak hrozný způsob úmrtí. V její ruce nalezena vizitka zaměstnavatelova. Cyankáli zabilo i děcko, kterému měla žena dát život. R. označila otce dítěte a uvedla, že ač věděl, že bude otcem, chtěl se s Valerií R. rozejít. Proto volila smrt svou i dítěte.“ Mrtvola nešťastné nastávající matky byla dopravena do Ústavu pro soudní lékařství kvůli pitvě nebožčina těla. „Teprve po pitevním výsledku bude případ policií plně vyšetřen,“ informoval Pondělní list.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.