V obchodě útočili železnou tyčí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

V obchodě útočili železnou tyčí

Na lupičskou výpravu si dvojice vzala železnou tyč.
Na lupičskou výpravu si dvojice vzala železnou tyč. (Ilustrační foto ara.)

Úspěšný zákrok si na své konto připsali v srpnu 1970 frýdecko-místečtí příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti. Dopadli a zatkli dvojici pachatelů loupežného přepadení, kteří zaútočili na vedoucího prodejny potravin masivní železnou tyčí.

Ke zmíněné události došlo v obci Staré Město na soutoku řek Ostravice a Morávky. Co se stalo, popisoval deník Rudé právo 11. srpna zmíněného roku takto: „Vedoucího prodejny potravin ve Starém Městě na Frýdecko-místecku přepadl muž (29) se svou mladou společnicí (18). Ve chvíli, kdy nebyli v prodejně jiní zákazníci, zaskočeného vedoucího nečekaně udeřili dosud schovanou železnou tyčí do hlavy a pak jej zavřeli do sklepa. Potom prohlédli pokladnu a zásuvku pultu, kde našli 740 korun. Ty ukradli a z obchodu odešli.“ Z dnešního pohledu by byla zmíněná částka víceméně marginální. Tehdy ovšem měla značnou hodnotu. Vždyť desetistupňové pivo stálo 1 korunu a 70 haléřů, Prazdroj 4 koruny a 10 haléřů, polotučné mléko 2 koruny, plnotučné 3 koruny a 10 haléřů... Proto po zatčení Veřejnou bezpečností čekaly lupiče a jeho mladičkou parťačku velké nepříjemnosti – soudní líčení a patrně i přísný trest.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.