Divoká oslava narozenin | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Divoká oslava narozenin

Krasavice byla jen volavka.
Krasavice byla jen volavka. (Ilustrační foto ara)

Oslavit své narozeniny a užít si při tom s mladou, krásnou slečnou – kdo by odolal? Moravan (41) ze Zlína, tehdy Gottwaldova, prožil v květnu 1967 den a večer, na jaký se do smrti nezapomíná. Zašel s vilnou dívkou do parku a skončilo to jeho osmnáctidenní pracovní neschopností…

Oslavenec o »narozkách« leccos popil, a tak mu alkohol zatemnil mozek. O nebezpečí, které mu mohlo v temných zákoutích hrozit, nepřemýšlel. A tak naletěl na starý trik. Dál už zpráva kriminální služby bývalé VB v Gottwaldově: „M. P. (19) z Vyškova muže vylákala do parku a dva její společníci ho tam zbili do bezvědomí. Šlo o čtyřikrát trestaného L. S. (23) z Vyškova a třikrát trestaného E. M. (22) z Gottwaldova. Když nenašli peníze, odcizili oběti aspoň aktovku s litrem vína, 20 dkg salámu, kožené rukavice a klobouk. Napadený utrpěl zranění, kvůli nimž byl osmnáct dní v pracovní neschopnosti.“ VB v tehdejším městě obuvi odvedla dobrou práci a trio ničemníků posadila brzy do cely předběžného zadržení. Pak zasedl okresní soud a rozdal nepodmíněné tresty – L. S. osm let, E. M. čtyři roky a proradné M. P. dva roky v base. Jen prvně jmenovaný si podal odvolání ke Krajskému soudu v Brně, ale neuspěl. A tak rozsudek nabyl právní moci.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.