Pes postřelil svého pána | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pes postřelil svého pána

Potkani přežili bez zranění.
Potkani přežili bez zranění. (Ilustrační foto ara)

Lov přemnožených potkanů může za jistých okolností skončit pro lovce velkou nepříjemností. Přesně to se stalo nejmenovanému Moravanovi (58) z Brněnska. Hlodavci přežili bez nejmenší úhony. Muž však skončil v nemocnici se zraněným kotníkem levé nohy. A nejen to…

O kuriózní události informoval deník Rudé právo 10. března 1981. Jak napsal, nechtěný »hrdina« příhody zjistil, že se v jeho stáji usadili potkani. To ho rozčílilo, takže se vydal na jejich lov. „Vyzbrojil se na to malorážkou, kterou však vlastnil bez patřičného povolení,“ popisovalo Rudé právo. „Nabitou ji opřel o zeď domu a poodstoupil. V té chvíli o zbraň náhodně zavadil jeho pobíhající pes. Padající malorážka vystřelila a náboj neopatrného lovce zasáhl do levé nohy. Způsobil mu zranění kotníku, se kterým musel být převezen do nemocnice k lékařskému ošetření,“ dodal deník. Lehkovážný Moravan se tak sám postaral o dva maléry. Kromě zranění, které si sám zavinil, ho čekalo i trestní stíhání pro nedovolené ozbrojování. A tento trestný čin se u nás v časech »reálného socialismu« stíhal velmi přísně a nekompromisně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.