Vykradli dům pana rady | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vykradli dům pana rady

Zloděj si jako cíl svých rejdů vybral luxusní vilu.
Zloděj si jako cíl svých rejdů vybral luxusní vilu. (Foto: Ilustrační foto, ara)

Skvosty v celkové ceně 8000 korun odcizil 17. ledna 1924 z domu magistrátního rady dr. Karla Svobody v Praze-Bubenči cizí mladík. Do domu se vloudil pod záminkou prodeje pohlednic. Už druhého dne pražská policie zloděje zatkla.

Škoda, kterou zloděj panu radovi způsobil, byla značná. Jak uvedl 20. ledna zmíněného roku deník České slovo, den po krádeži přišel do smíchovské zastavárny chlapík, aby zastavil prsten. Zlatý kroužek nepochybně pocházel z majetku rady Svobody. Policistům se mládenec legitimoval jako Antonín Š. (19) z Břevnova, natěračský pomocník. Muži zákona ho zatkli a Antonín při výslechu přiznal, že prsten dostal od zahradníka Josefa T. (21). Ten mu prý vylíčil, jak včera v Bubenči vybílil jednu vilu. „Zlotřilec T. byl předveden na policejní služebnu a podroben výslechu. Doznal, že krádež provedl a skvosty ukryl v krabičce ve strahovských skalách. Dva prsteny dal své sestře Františce Č. (22), dělnici z Břevnova,“ psalo České slovo. „Jak Josef T., tak také Antonín Š. a Františka Č. byli dodáni k zemskému trestnímu soudu,“ uzavřel deník.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.