Holčičky zavraždil zpustlý školák | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Holčičky zavraždil zpustlý školák

Mladý vrah útočil na malé holčičky.
Mladý vrah útočil na malé holčičky. (Ilustrační foto ara.)

Aničku N. (†7) zamordoval neobyčejně surově neznámý vrah. K šílenému skutku došlo na Tři krále 1909 v Radešovicích u Říčan, dnes tato místní část města nese název Radošovice. K vraždě došlo přímo u N. doma a mrtvolku našla dívčina matka.

O tři dny později zemřela v Říčanech krutou smrtí Maruška S. (†5). Vrah zaútočil i na její sestřičku Boženku S. (3). Ta naštěstí jeho řádění přežila, byť za cenu těžkých zranění. Radešovice i Říčany zachvátil děs. C. a k. policie však ještě téhož dne mordýře dopadla. Nikdo nechtěl věřit tomu, že dvě holčičky poslal na věčnost a jednu ubodal téměř k smrti nezletilý školák – Josef S. (14). Když si pro něj domů přišli policisté, jeho rodiče nechtěli o synově vině ani slyšet. Jenže ten se – k jejich úžasu – přiznal! Když zamodroval Aničku N., vydal se spolu se sousedy k příbuzným, aby jim přinesli zprávu o dívčině smrti. Josef byl do slova a do písmene zpustlík. Ve škole měl na vysvědčení čtyřku (!) z mravů, propadal, bohapustě kouřil, hrál karty a liboval si ve sprosťárnách. Nezletilý dvojnásobný vrah skončil v polepšovně, ovšem naděje na jeho polepšení byla doslova mizivá. Rodiče dětí v Radešovicích i Říčanech si mohli konečně oddechnout...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.