Opilec zmlátil příslušníka VB | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Opilec zmlátil příslušníka VB

K útoku došlo v Ústí nad Labem.
K útoku došlo v Ústí nad Labem. (Foto: Ilustrační foto, ara)

Hosté ve vinárně Moravská jizba v Ústí nad Labem byli na podzim 1966 svědky výtržnosti, kterou tam vyvolal mladík L. H. (23). Jak to tak bývá, zapříčinila ji silná opilost dotyčného. Ten napadl a zranil zakročujícího příslušníka bývalé Veřejné bezpečnosti.

Dokonce mu ve rvačce způsobil zranění natolik značné, že muž zákona musel zůstat dva týdny v pracovní neschopnosti. Útok na veřejného činitele byl – a stále je – velmi závažný trestný čin, takže viník musel počítat s přísným trestem. O případu informoval deník Rudé právo 19. listopadu zmíněného roku.

Bitka s jedním příslušníkem VB ovšem podroušenému L. H. nestačila. Při odvádění z vinárny tedy napadl uniformovanou policejní hlídku. „Na straně VB vystoupilo proti výtržníkovi několik přítomných občanů,“ poznamenal deník. Ovšem ani to opilce nezkrotilo. Naopak! „Ve výtržnosti pokračoval i na záchytce pro alkoholiky,“ zdůraznil list. Krajský soud v Ústí nad Labem v listopadu případ projednal a uznal obžalovaného L. H. vinným. Přihlédl k tomu, že dotyčný měl v trestním rejstříku už několik rozsudků, vždy za násilí a výtržnosti. A tak ho poslal do basy na tři roky a přidal mu i deset měsíců.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.