Podřízl milou a pak i sebe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Podřízl milou a pak i sebe

Milenci skončili svůj život společně.
Milenci skončili svůj život společně. (Ilustrační foto ara)

Nález dvojice mrtvých osob, muže a ženy, ležících v kalužích krve, rozrušil 27. března 1935 obec Sazenou u Velvar na Kladensku. Nešťastníci zemřeli na následky vykrvácení v lokalitě, které místní říkali »Na Dalečkách«.

Případ vyšetřovali četníci ze stanice ve Velvarech. Zjistili, že zesnulá mladá žena se jmenovala Růžena P. (†20) a žila v Sazené. Muž se jmenoval Alois H. (†34), byl ženatý, měl jedno dítě a pracoval u Elektrických podniků hlavního města Prahy. Z četnického vyšetřování vyplynulo, že oba spolu udržovali milostný poměr. Ale protože neměli naději na společný život, zvolili si společný odchod z tohoto světa. Alois nejprve velkým řeznickým nožem podřízl svou milovanou Růženu a pak se tímtéž nožem podřízl taky. Došlo tedy k dokonané vraždě a pak k následné sebevraždě. Ovšem protože pachatel vražedného činu vzápětí zemřel vlastní rukou, neměli četníci dál koho stíhat. „Dne 27. března byli občané zdejší rozrušeni zprávou, že do zdejší márnice přivezli dva sebevrahy, což se zakládalo na pravdě. Čin spáchali z nešťastné lásky,“ zaznamenal kronikář obce Chržín. Tu najdeme dva kilometry od Sazené.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.