Pomluvila snachu a skončilo to vraždou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Pomluvila snachu a skončilo to vraždou

Posezení u kávy stálo ženu život.
Posezení u kávy stálo ženu život. (Ilustrační foto ara.)

K desetiletému pobytu za mřížemi odsoudil okresní soud v Teplicích elektrikáře V. B. (26). Ten 3. dubna 1967 zavraždil svou manželku. A na počátku tragédie byla pomluva...

O zločinu informoval deník Rudé právo 18. června zmíněného roku. Podle rozsudku V. B. svou ženu zardousil, a to ze žárlivosti. „Předtím mu totiž jeho matka telefonovala, že jedna její známá snad viděla v teplické divadelní kavárně její snachu s cizím mužem. Doma pak došlo kvůli tomu mezi manželi k prudké hádce, která skončila tragicky,“ popisoval list nešťastnou událost. Tchyně se očividně domnívala, že mezi snachou a neznámým mužem musí být něco víc. Bohužel muž svou žárlivost nezvládl. „Soud přihlédl k tomu, že V. B. spáchal čin v silném rozrušení mysli, sám jej oznámil na Veřejné bezpečnosti, litoval svého nerozvážného jednání a vedl předtím řádný život,“ dodalo Rudé právo. Do svého zadržení pracoval V. B. jako elektrikář, a to na hnědouhelném Dole Jaroslav v nedalekém Proboštově. Těžba tam byla rok po zmíněné tragédii ukončena a šachta byla uzavřena. Dnes se na tomto místě nachází chovný rybník Českého rybářského svazu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.