Pomatenec podřezal rodinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pomatenec podřezal rodinu

Dělník podřezal břitvou manželku i syna.
Dělník podřezal břitvou manželku i syna. (Ilustrační foto ara)

Manželku (†32) a mladšího synka (†5) podřezal břitvou v listopadu 1937 dělník na pile Anton B. (†32) ve středoslovenské Prievidzi. Pak se podřezal sám, takže všichni vykrváceli. Mrtvé rodiče a bratříčka objevil nicnetušící starší syn (10) po návratu ze školy.

Když na místo neštěstí, k němuž došlo v pátek v pravé poledne, zavolali zděšeným klučinou zburcovaní sousedé místního lékaře, ten už byl zcela bezmocný. Mohl jen konstatovat trojí smrt. Tragédii popisoval 6. listopadu 1937 deník Polední list. Podle jeho informací rodina žila v celkové shodě a poklidu. Pak ovšem nebohá paní B. onemocněla vážnou, zřejmě nevyléčitelnou chorobou. „Soudí se, že dělník Anton B. pomátl se na rozumu, snad právě pod dojmem postupující choroby své ženy. Proto zavraždil jak ji, tak m la d š í ho syna a pak i sám sebe,“ psal deník. Apokalyptickou událost vyšetřovali prievidzští četníci. Nebylo pochyb o tom, že na dvou vraždách a jedné sebevraždě Antona B. neměla určitě podíl žádná jiná osoba, a proto byl trestní spis odložen. Osiřelého školáka se ujali jeho příbuzní.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.