Oběť stihla označit vraha | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Oběť stihla označit vraha

K vraždě došlo na silnici za Běchovicemi, které jsou dnes částí Prahy.
K vraždě došlo na silnici za Běchovicemi, které jsou dnes částí Prahy. (Ilustrační foto ara.)

Neznámá dvojice ničemů přepadla, těžce zranila a pak oloupila počátkem prosince 1929 Josefa V. Nešťastník v nemocnici následně zemřel. K tragédii došlo na silnici mezi Prahou a Běchovicemi.

Jak uvedl denní tisk 6. prosince 1929, ještě před svou smrtí stačil Josef V. označit pachatele přepadení. Podle jeho slov to byl jistý Josef S. a jeho družka Z. Oba policie zatkla a prokurátor je obžaloval. Josefa S. ze zločinů vraždy a loupeže a jeho parťačku z napomáhání uvedeným zlotřilostem. Pražský porotní soud nevzal v potaz kličkování a zapírání obou obžalovaných a uznal je vinnými. Soudce pak poslal Josefa S. na šibenici a jeho družku na tři roky do žaláře. „Teprve po rozsudku nalezli četníci v kávovém mlýnku u Josefa S. zkrvavenou tisícikorunu, uloupenou Josefu V.,“ poznamenal deník Polední list. Bezcitný vrah a lupič v jedné osobě ale nakonec v oprátce nezemřel. Prezident republiky mu totiž před popravou udělil milost a trest byl odsouzenému změněn na dvacet let těžkého žaláře. Původně samostatná obec Běchovice byla p ř i p o j e n a k Praze až roku 1974 a začleněna do měst ské ho obvodu Praha 9.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.