Opilec v hospodě zmlátil družku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Opilec v hospodě zmlátil družku

Po napadení družky začal bít i mladíka, který se jí zastal.
Po napadení družky začal bít i mladíka, který se jí zastal. (Ilustrační foto ara)

Hospodskou rvačku museli v říjnu 1969 řešit příslušníci pořádkové jednotky bývalé Veřejné bezpečnosti v Brně-Komárově. Jednoho z rváčů (31) našli ležícího v přilehlé zahradě. Byl silně podnapilý a krvácel z hlavy.

Vyšetřování ukázalo, že zmíněný násilník bydlel v Brně u své družky, kterou v restauraci nedlouho předtím s hrubými nadávkami a hrozbami fyzicky napadl. Bít pěstmi do obličeje pak začal i spolustolovníka (25), který se ženy zastal. Ten mu v sebeobraně způsobil lehčí krvavé zranění. Jak napsal 18. října 1969 deník Rudé právo: „Podnapilý muž po předvedení na služebnu odmítal výzvy ke slušnému chování, své družce hlasitě vyhrožoval zabitím a fyzicky napadl službu vykonávající příslušníky VB.“ Ti v jeho kapse našli kapesní nůž. Opilec se netajil tím, že kdyby mu dali šanci, rozhodně by ho proti mužům zákona použil. Výtržník se zjevně nehodlal zklidnit, proto ho hlídka odvezla na brněnskou záchytnou stanici k vystřízlivění. Až pak proti němu vyšetřovatel VB zahájil trestní stíhání, které rváče nakonec přivedlo před soud na lavici obžalovaných.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.