Setkání se zlodějem nepřežila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Setkání se zlodějem nepřežila

Pokus o vloupání skončil smrtí seniorky.
Pokus o vloupání skončil smrtí seniorky. (Ilustrační foto ara.)

Pokus o vloupání do jejího rodinného domku v Praze 6 stál počátkem září 1986 šokovanou majitelku (†61) život. Pachatel (21) z domu bez kořisti utekl, ale zanedlouho ho vypátrali a dopadli příslušníci tehdejší Veřejné bezpečnosti.

O smutné události referoval deník Rudé právo 2. září 1986. Podle jeho informací drzý ničemník, který nikde nepracoval a živil se příležitostnými zlodějnami, vnikl do domku v šestém obvodě hlavního města. Domníval se, že uvnitř nikdo není a že bude moci nerušeně prošmejdit a následně »vybílit« všechny místnosti. Paní domu ovšem byla přítomná a záhy nečekaně stanula dlouhoprsťákovi tváří v tvář. Z leknutí však utrpěla šok a skolila ji náhlá srdeční slabost. Přes brzkou lékařskou pomoc pak osudné setkání se zlotřilým chmatákem bohužel nepřežila. Mladík si z domu nakonec nic neodnesl. Dal se na útěk, ovšem pražským kriminalistům unikal jen krátce. Skončil v cele předběžného zadržení. O jeho dalších osudech není nic známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.