Vražedkyně unikala čtyři měsíce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Vražedkyně unikala čtyři měsíce

Vražedkyni zatkli četníci v Bečově nad Teplou na Karlovarsku.
Vražedkyni zatkli četníci v Bečově nad Teplou na Karlovarsku. (Profimedia)

Přes čtyři měsíce unikala spravedlnosti vychovatelka Frieda Sch., která 29. února 1928 po prudké hádce zavraždila v Žilině na Slovensku svého milence. Tím byl majitel mlýna Arpád W. z Trebišova. Na dopadení mordýřky byla vypsána odměna 10 000 korun.

Dne 13. července téhož roku vražedkyni, která z místa činu, z hotelu Remi v Žilině, uprchla a skrývala se na řadě míst bývalého Československa, zatkli četníci v Bečově nad Teplou na Karlovarsku. O jejím dopadení a zadržení informoval deník Večerní list hned druhého dne, 14. července 1928. Jak uvedl, Frieda Sch. se na útěku kromě jiných lokalit pohybovala také v okolí východoslovenského města Košic.

Tamější policie získala informace o tom, že vražedkyně odtud měla namířeno na západ Čech. „Před několika dny zaslala Frieda Sch. bratru zavražděného Arpáda W. dopis, ze kterého bylo zřejmé místo jejího pobytu. Bečovská četnická stanice byla uvědoměna a pachatelka vražedného skutku dopadena,“ psal Večerní list. Četníci po prvotním výslechu eskortovali zatčenou vychovatelku na Slovensko k soudu do Trenčína, kde následně usedla na lavici obžalovaných.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.