Místo role ve filmu znásilnění | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Místo role ve filmu znásilnění

Dívky roli ve filmu nedostaly.
Dívky roli ve filmu nedostaly. (Ilustrační foto ara )

Zahraničního herce Vladimíra Charikanoviče CH. (33), původem z bývalé Besarabie, zatkla na Silvestra 1923 pražská policie. A to přímo na Václavském náměstí. Necudného »umělce« nechala sebrat trojice děvčat, která se Vladimír pokusil znásilnit. Naštěstí neúspěšně.

Pod titulkem Útok zvrhlého cizince na dívky informoval o případu 1. ledna 1924 deník České slovo. Jak napsal, herec před osmou hodinou vlákal tři děvčata do místnosti tehdejší produkční a distribuční soukromé firmy Wetebfilm ve Vodičkově ulici. Sliboval jim roli ve filmu, ale  místo toho se na nich »pokusil spáchat násilí«. Všechno to ale zpozoroval v průchodu Lucerny průvodčí vlaků Ladislav N. z Nuslí. „Vida, že v místnosti, kam děvčata byla zavedena, bylo po malé chvíli zhasnuto světlo a slyšeti křik, odebral se N. k atelieru, zazvonil a vyzval Ch., aby děvčata okamžitě propustil. Ch. tak učinil, ale děvčata následoval dále,“ popisovalo České slovo.
Dále už to byla chlípníkova labutí píseň. Holčiny totiž zamířily na sousední Václavské náměstí a prvního strážníka požádaly, aby je nemravného cizince zbavil. To se také stalo, herec byl zatčen a podle Českého slova »ponechán ve vazbě«. O dalším osudu Vladimíra Charikanoviče Ch. v tomto směru se zprávy nedochovaly.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.