Vražda kvůli vepři | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vražda kvůli vepři

Zloděj chtěl ukrást prase.
Zloděj chtěl ukrást prase.  (ilustrační foto ara)

Mrtvý padl ve svém domě domě v obci Písty na Litoměřicku 15. ledna 1924 místní kovář Václav P. Vrah ho zastřelil z jeho vlastní pušky, kterou mu poté odcizil. Pak z místa činu utekl.

O tom, co se v Pístech událo, psal deník České Slovo 16. ledna 1924. Zlotřilec zřejmě vnikl do dvorku kovárny proto, aby tam ukradl vepře připraveného na zabijačku. Byl ale vyrušen místními, proto se schoval do neuzamčené komory. Kovář P. si vzal hůl s lucernou a vydal se chmatáka hledat. Když zamířil ke kůlně, kde se měl zloděj nejspíše schovat, vyběhl poberta z komory a třeskla rána. Václav P. se zhroutil na zem, zasažený do spodních partií těla.

Sousedi ho co nejrychleji, jak to jen šlo, převezli do deset kilometrů vzdálené nemocnice v Roudnici nad Labem. Tam nešťastník bohužel těžkému zranění podlehl. České Slovo osudné drama popsalo takto: „Pušku, ze které vrah vystřelil na kováře, patřila P., který ji v komoře míval obyčejně viseti na hřebíku. Vrah po výstřelu vzal si ji s sebou, a zatím co ulekaní příbuzní ošetřovali zraněného, zmizel.“ Zda byl pachatel vraždy vypátrán, zatčen a souzen, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.