Vidlemi propíchl strážníkovi mozek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vidlemi propíchl strážníkovi mozek

Sluha zaútočil vidlemi.
Sluha zaútočil vidlemi. (Ilustrační foto ara)

Selskými vidlemi na strážníka D. zaútočil 3. ledna 1934 v Trebišově na východním Slovensku opilý sluha Ž. (32). Vrazil mu je do obličeje, přičemž jeden hrot pronikl muži zákona až do mozku. Pak se pachatel z místa incidentu rychle vypařil.

O kauze psal deník Večer hned následujícího dne. Uvedl, že událost započala v Klimkově hostinci. Sluhovi Ž. kolovalo v žilách nemalé množství alkoholu, když po půlnoci odmítl šenkýřovi zaplatit útratu. Nezbylo nic jiného než povolat do hospody muže zákona, strážníka D. Ten vykázal ochmelku z lokálu ven a Ž. bez protestů, skutečně spořádaně, odešel. To nejhorší ale mělo teprve přijít! „Doma si opilý Ž. vzal vidle a u hostince je nečekaně vrazil strážníkovi D. do obličeje,“ popisoval Večer. Velmi vážně zraněný muž zákona byl v bezvědomí převezen do nejbližší nemocnice. Pachatel vražedného útoku se kdesi skrýval. Jak to všechno nakonec dopadlo, zda strážník hrůzný atak přežil, ani jak byl zlotřilý sluha Ž. potrestán, dnes už nevíme.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.