Vražedkyně miminka unikala osm měsíců | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vražedkyně miminka unikala osm měsíců

Miminko matka zavraždila a v igelitce pohodila v lese.
Miminko matka zavraždila a v igelitce pohodila v lese. (Ilustrační foto ara)

Dobrou práci odvedli kriminalisté bývalé Správy Veřejné bezpečnosti Košice společně s kolegy z Okresní správy SNB Spišská Nová Ves. Po osmiměsíčním pátrání a vyšetřování zadrželi v létě 1987 vražedkyni novorozeněte. Byla jí žena, která děcko sama porodila.

Ten případ z října 1986 vyvolal ve Spišském Podhradí na Slovensku, v nábožensky založeném regionu, mimořádně velké pobouření. Náhodný chodec tam totiž v lese za obcí našel pohozenou mrtvolku maličkého miminka vloženou do igelitové tašky. Veřejná bezpečnost věnovala kauze vraždy novorozeného človíčka mimořádnou pozornost. Na případu pracovala »mordparta« z Košic společně s detektivy ze Spišské Nové Vsi. Významnou roli pak sehráli znalci z pražského Kriminalistického ústavu. Jejich expertizy a k tomu i svědecké výpovědi občanů ze Spišského Podhradí vedly nakonec k jednoznačnému závěru. Vražedkyní byla žena, která nechtěné miminko v říjnu 1986 porodila. Těhotenství a následný porod se jí podařilo utajit. Spravedlnosti ale neunikla. Šlo o už třikrát soudně trestanou recidivistku, která pro trestný čin vraždy skončila počtvrté na lavici obžalovaných a následně v kriminálu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.