Pobertu lapil a předal hlídce VB | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pobertu lapil a předal hlídce VB

Zloděj chtěl vykrást prodejnu s kávou a čajem.
Zloděj chtěl vykrást prodejnu s kávou a čajem.  (ilustrační foto ara)

Nebojácnost, pohotovost a zdatnost. To byly vlastnosti, které počátkem listopadu 1967 prokázal J. D. z Prahy 9. Kolem půlnoci totiž zadržel přímo při činu zloděje (23), přemohl ho a předal ho do rukou přispěchavší hlídky bývalé Veřejné bezpečnosti.

Darebák si podle zprávy deníku Rudé právo z 5. listopadu 1967 vyhlédl prodejnu Káva – čaj v pražské Sokolovské ulici. Těsně před půlnocí, když nablízku neviděl žádného chodce ani vozidlo, rozbil výkladní skříň a pustil se do své »černé práce«. Měl ovšem smůlu, protože náhodně se na místě objevil chodec J. D. Ten hned pochopil, kolik uhodilo. Pro šokovaného pobertu sáhl do výlohy, vytáhl ho ven a nepustil...


Deník neuvedl, kdo zavolal Bezpečnost. Jisté je, že hlídka brzy dorazila a zlotřilého dlouhoprsťáka si přímo od odvážného J. D. převzala. Nasadila mu pouta a vyrazila s ním na služebnu. Teprve tam muži zákona zjistili, koho vlastně pohotový a zdatný Pražan polapil. Dopadený zloděj měl totiž na svědomí už osmnáct podobných případů v noci vykradených obchodů, po jejichž pachateli kriminálka usilovně pátrala! Devatenáctá vloupačka v pořadí pro něj byla osudná. Skončil před soudem a pak v base.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.