Montér zemřel v kanálu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Montér zemřel v kanálu

Montér pracoval v kanálu.
Montér pracoval v kanálu. (ilustrační foto ara)

Nečekaná smrt mladého montéra (†19), který zemřel počátkem dubna 1974 při výkonu zaměstnání ve Stonavě na Karvinsku, otřásla všemi jeho spolupracovníky. Nešťastník zemřel pod závalem zborceného zdiva. Případ okamžitě začala vyšetřovat kriminální služba.

O neštěstí informoval deník Rudé právo 7. dubna 1974. Jak uvedl, montér pracoval uvnitř vyzděného kabelového kanálu. V téže době se v blízkosti pohyboval buldozer, jehož řidič dostal za úkol zahrnovat zeminu k venkovní zdi kanálu. „Z dosud nezjištěných příčin se zeď bohužel sesula a zdivo montéra pracujícího uvnitř smrtelně zranilo,“ psal zmíněný deník. Mladý muž neměl šanci přežít. Případem se začali zabývat vyšetřovatelé kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti z Karviné s pracovníky inspektorátu bezpečnosti práce. Měli zjistit, zda smrt montéra zavinil svou neopatrností buldozerista. Zda věděl, že dotyčný v kanálu pod ním v osudné době pracuje. Na vině ovšem mohl být některý z nadřízených pracovníků, který poslal montéra do nebezpečného místa, případně uložil buldozeristovi pracovat tam, kde ten mohl způsobit zranění i smrt kolegy. Výsledky vyšetřování nejsou dnes už bohužel známé.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.